Blog: Het Gevoel

Gepubliceerd op 14 maart 2018 om 21:10

Over nieuwe leden, een bijzondere avond en een frisse wind

 

Het bruist in Zeeland. Een nieuwe wind waait er over de duinen Zeeland in, ook door Goes, ook door onze repetitieruimte. Een nieuwe dirigent, drie nieuwe leden, een eerste kennismaking.

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat wij met elkaar hebben gezongen. De zoektocht naar nieuwe leden heeft tijd gekost. Tijd waarin wij besloten hadden om tijdelijk de repetities stil te leggen. Eerst zorgen voor een vast ledenaantal was voor ons het belangrijkste.

Helaas heeft door privé omstandigheden onze eerste dirigent ons moeten verlaten. Maar vanavond is er een nieuwe dirigent. Hoe zal het gaan? Zal ons aller gevoel goed zijn? Is er de klik die noodzakelijk is?

Eerst maar eens een kop koffie en bespreken hoe we weer op gaan starten. Voorzichtig aftasten van elkaar, een grapje, een serieus moment. Het wisselt elkaar deze avond in rap tempo af. Anekdotes uit het verleden, visies over de toekomst, alles is bespreekbaar. Iedereen kan zijn mening geven in een goede harmonie.

Daarna aan de slag! Voor de nieuwe leden een gevoel van spanning (Een eerste keer zingen; wat zal de rest wel niet vinden?), voor de vaste leden een gevoel van verwachting (hoe zal het gaan met de nieuwe dirigent?), voor de dirigent (wat kunnen ze, welke stemmen hebben de zangers, voelen ze aan wat ik uit hen wil halen?).

De tijd vliegt, de frisse wind waait hard… partijen worden er gezongen, lage noten brommen door de ruimte, anderen stijgen tot grote hoogtes. Maar bovenal: de tijd vliegt…

En dan waait de avond voorbij voordat je er erg in hebt en is het tijd om af te sluiten. Het gevoel? De glimlach en de tinteling in de ogen van de dirigent zegt genoeg. En de ervaring van de leden: “Als ik er aan denk ga ik glimlachen. En ik kan niet stoppen met denken aan gisteravond”,  “Super avond! Ik ben blij dat ik gekomen ben”, “Ging goed, ik moet er nog van bijkomen”, “”Het was fantastisch”.

En of de wind is gaan liggen toen om 22.00 uur het licht uitging? Nee. Van zoveel energie kan niemand slapen. De storm brak bij velen van ons los en zorgde voor een slapeloze nacht.

Nog 1 keer dan, het gevoel vanmorgen? Moe maar zo blij en dankbaar voor gisteren! Als elke avond zo is, heb ik die slapeloze nacht er voor over. Ik kan niet wachten tot volgende week dinsdag er een frisse wind over de duinen Zeeland in waait, naar Goes waait en de repetitieruimte vult met nieuwe energie!

Een Koorlid


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.