Blog: Aanstekend Enthousiasme

Gepubliceerd op 26 maart 2018 om 15:17

Hoe geef je aan iets woorden, waarvan je zo vol van bent dat je ervan overloopt?

 

Rare vraag, denk je misschien........ inderdaad, maar dit is wel de vraag die boven komt drijven als er aan mij gevraagd wordt om een stuk te schrijven voor op onze website. 

 

 Muziek is altijd iets wat me heeft geboeid. Ik zing dus ook graag en vaak! Emotie uiten in muziek is het mooiste wat er is. Dat mensen voelen wat de gezongen tekst betekend. Onze dirigent Jan van de Bos heeft dat als zijn passie (muziek met emotie of misschien beter emotie met muziek). We hebben als koor een geweldige groep mannen bijeen gezocht die graag zingen. Het mooie is dat door middel van het samen zingen, en het gevoel er in leggen, er een hechte band van vriendschap ontstaat. Dit maakt ons koor zeker uniek! Wij komen niet om ons nummer te zingen, maar om SAMEN muziek te maken en een passie te delen. Dit door middel van emotie in de muziek.

 

 Als antwoord op de eerder gestelde vraag (Hoe geef je aan iets woorden, waarvan je zo vol van bent dat je ervan overloopt?) heb ik een voorbeeld bedacht. Mijn enthousiasme is als een geiser. Het bruist continu en af en toe spuit het er uit (vooral op de dinsdagavond). Doordat het er uit spuit worden toeschouwers/luisteraars ook nat. Hopelijk raken ze door mijn enthousiasme besmet, zodat ze mee gaan zingen, of gaan luisteren naar onze muziek.

 

 Ik zou het geweldig vinden om jullie eens te ontmoeten! Hetzij tijdens een repetitie of tijdens een uitvoering van ons als koor. Laten jullie ons weten wat jullie van ons koor vinden?

 

Jan Willem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.