Dit zijn de indrukken van de leden over het koor!

 

                                                                   Adrian Wisse

 

 

 

 

 

Arjen Zoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jaco Maljaars

 

             

 

 

 

 

 

 

 

              Jan Beekman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronald van Sabben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Medio november kreeg ik van Jan een bericht: “We gaan een mannenkoortje oprichten. Heb je zin om te komen?” Graag! ik kende Jan en ook Michel al, de keuze was snel gemaakt. Ik zing ontzettend graag. Vooral de slogan 'de zingende vrienden' sprak me wel aan.

 

Passie, gevoel, kwaliteit, plezier, gezelligheid… Dat is zo ongeveer de omschrijving van dit jonge koor.

 

 

 

Zin om je stem te laten horen, om te genieten van de mooie klanken, om te leren zingen misschien?  Dat alles kan bij Cantus Amici!!!"

 

Er is geen betere start van de week om op maandagavond te zingen op ons klein mannenkoor Cantus Amici.

Ik heb al gezongen bij diverse koren en dacht dat ik wist wat zingen was, maar hier leerde ik pas echt zingen.

 

Onder de bezielende leiding van onze dirigent en pianist zingen we pas echt met passie en EMOTIE liederen tot Gods eer.

Ook doen we geregeld wat extra stem en ademhaling oefeningen om het beste uit onze stem te halen.

Tot slot zou ik iedereen aanraden om bij ons te komen zingen!

 

 

"Verbaasd keek ik naar mijn telefoon medio november 2017. Een berichtje van een Jan Murre die zich afvroeg of hij mij nog kende van vroeger en of ik nog zong. Toen ik dit bevestigde kreeg ik het verzoek om mij aan Cantus Amici te verbinden. Lang heb ik er niet over nagedacht en heb ik aangegeven dit graag te willen doen.

  Wat een feest om samen met de anderen te zingen, te praten, te lachen en samen te ontspannen bij een kop thee of koffie om de avond te beginnen en af te sluiten.

En dan gebeurt het dat koorgenoten opeens echte vrienden worden en er buiten het koor om contact is. Het koor geeft mij meer dan ik had durven dromen toen ik op die druilerige avond in november JA zei tegen Cantus Amici. Ik hoop nog lang samen met de anderen op te mogen trekken!"

 

 

 

 

 

 

Arjan van de Meeberg

 

   

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

               Jan Murre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Willem de Boer

 

Iedere maandagavond rond zeven uur vul ik gehaast mijn flesje water, en haast ik me de deur uit. Ondanks de lange werkdag heb ik toch altijd weer zin om te gaan zingen. Het enthousiasme van mijn medezangers en de dirigent werkt altijd weer aanstekelijk. Zingen is ontspannen!

 

 

"Wat is zingen? Zingen is Emotie

Zingen is een gave, zingen is ontspannen, maar door samen te zingen kom je dichter bij elkaar.

Het geeft tegelijkertijd ook een fysieke inspanning, zoals: stemvorming, ademhaling techniek, training en discipline. 

Er is zoveel mooie muziek, dat het teveel is om op te noemen. Mijn voorkeur gaat uit naar Psalmen, Negro Spirituals en mooi gedragen Russische muziek.

Ik hoop dat we van Cantus Amici een mooi koor kunnen maken. Gezelligheid mag dan ook zeker niet ontbreken."

 

 

“Muziek is iets heel persoonlijks. Voor mij is het erg belangrijk. Naast het luisteren naar allerlei soorten muziek, geniet ik nu ook van het zingen in Cantus Amici.

 

 In een klein koor ben je echt op elkaar aangewezen. Terwijl je in een groter koor er voor kan kiezen om even ‘rustig aan’ te doen, ben je in een klein koor onmisbaar. De klank is pas optimaal als de eenheid van alle stemmen samenkomt in een prachtig muziekstuk.

 

Nog een paar voordelen van een klein koor: veel persoonlijk contact,  het repertoire stellen we als groep samen zodat er draagvlak is, met een groepje ongeschoolde medezangers je best doen om te leren zingen, gezelligheid, enz. Voldoende ingrediënten om steeds weer naar uit te zien!”

 

 

"Wie zijn wij?

 

 Goede vraag want; wij kun je alleen maar zijn, als je verschillende individuen hebt, die met elkaar samen iets doen. In ons geval is dat samen zingen. 

 

Het plezier van zingen neemt toe, als je een partij zingt, die goed bij je past. Zo word je een schakel in het koor. Onze koorklank wordt niet gemaakt door 1 persoon op de juiste plaats (of 1 persoon op de verkeerde plaats), maar die wordt juist gemaakt door ieder lid op de juiste plaats. Zo hopen wij als koor een goed geluid voort te brengen, een geluid wat kwalitatief hoog is.  Met de nodige gezelligheid, wat ook een groot ding is van ons koor. Ook is het doel van ons koor om de teksten van de psalmen en geestelijke liederen over te brengen op de luisteraars. Hier geniet ik erg van, als mensen naar je toe komen met de zin: “Mooi gezongen dat lied! De tekst raakte me diep, dat kwam vooral door de emotie die jullie erin weten te leggen.” 

 

Ik heb al op verschillende koren gezeten maar sinds ik op Cantus Amici zing, met Jan van de Bos als dirigent, denk ik elke keer: “Ja, dit is zingen!”